Nokia offers widget service

By: Heleen
On: October 4, 2006
Print Friendly, PDF & Email
About Heleen


   

Widgets from Nokia logo

News from Nokia: This company will offer a widget service that will allow clients to download special applications to their mobile phone. I thought this would be an interesting post, since we are using widgets to add tools to our own blogs!

How does it work? A user sends a text message to Nokia and Nokia will send a text message with the software needed back to the user. When this software has been installed the user can make a connection with the Internet to look at the various widgets and download the preferred applications on his mobile phone.

For now the service is free, users will only pay for the data transfer.
Widgets can be downloaded here:

(You can also find more information on this website (In English))

https://www.widsets.com/index

The rest of this post is in Dutch!

Op Widsets.com kunnen ‘widgets’ worden gedownload naar mobiele telefoons. Widgets zijn kleine programma’s die gebruikers op de hoogte houden van bijvoorbeeld actuele weerberichten, filemeldingen, of het laatste nieuws. Vaak worden de gegevens via rss ververst.

Gebruikers die zich opgeven voor de dienst van Nokia, ontvangen een sms-bericht met het installatieprogramma. Als het Widsets-programa draait, kan de gebruiker de widgets bekijken en updaten door verbinding met internet te maken. Op de Widsets-site kunnen gebruikers de verschillende widgets beoordelen.

De dienst is vooralsnog gratis voor gsm-gebruikers. Er wordt alleen betaald voor het dataverkeer. Nokia-directeur Tom Henriksson van de afdeling ‘nieuwe markten’ zegt dat Nokia wellicht inkomsten met de dienst wil genereren door advertenties of het verkopen van ‘premium content’.

Browsermaker Opera biedt al widget-ondersteuning aan in zijn mobiele browsers. Volgens Henriksson is de Opera-browser voor gsm’s een goede optie, maar de Widsets-dienst van Nokia moet er volgens hem voor zorgen dat het gebruik van widgets op gsm’s eenvoudiger wordt.

http://www.webwereld.nl/ref/rss/43152

Comments are closed.