ArnoudH: de Redder van de Nederlandstalige Wikipedia

On: October 3, 2007
Print Friendly, PDF & Email
About Felicia Plijter


Website
http://felies.wordpress.com    

Met het produceren van een Wikipedia entry kan je vele kanten op. Nu wist ik van het forum van mijn vroegere studentensportvereniging dat er over ‘ons’ nog geen pagina bestond. Al heb je dan een site op het internet, de vraag is of je wel bestaat als je afwezig bent op de alleswetende Wikipedia. Ik nam het zekere voor het onzekere en het bestaan van Saurus was in een wip zeker gesteld.
Nadat ik het grootste deel van het artikel had geschreven werd het tijd het artikel daadwerkelijk op het internet te zetten. Om uit te vogelen hoe dit moest probeerde ik eersthet artikel ‘mottebal’ dat meteen daarna, zeer terecht, weer werd verwijderd (afgezien daarvan bestond ie ook al: ik had het verkeerd geschreven, motte’n’bal dus, maar dat geheel terzijde).
Toen plaatste ik het artikel over de M.S.R.V. Saurus maar luttele minuten later zag ik terwijl ik nog wat dingen aan het aanpassen was, dat deze voorlopig nog niet op de site mocht komen. Ik was verbaasd: er was blijkbaar iemand die de inhoud van mijn artikel ongeschikt vond voor het grote publiek. De opgegeven reden kon ik gelukkig achterhalen maar daar werd ik niet veel wijzer van: ‘voldoende E, maar wel erg wiu’. Erg fijn allemaal maar wat is wiu en E is al helemaal multi-interpretabel. Verder geen reden waarom het dan wel erg wiu was dus daar kon ik niks mee. Gelukkig was mijn blocker, die de prachtige naam ArnoudH draagt zo vriendelijk om zelf als expert op te treden om de site wat op te leuken met een beter opmaak. niet alleen werd het uiterlijk van mijn mijn stukje verbeterd, ook werd er inhoudelijk volop toegevoegd. Deze goedheid zelve vond het toen alsnog tijd om de informatie over Saurus de wijde wereld in te laten. Ik ben blij dat dit roei- en dan met name Saurusexpert zich op het internet bevond toen mijn amateuristische stukje op Wikipedia verscheen. Ook andere studiegenoten kregen met deze aardige knakkerd te maken en er zullen waarschijnlijk nog velen volgen. ArnoudH bedankt!

Comments are closed.